اگر شما به تازگی به فکر بازکردن یک چاپخانه هستید؛ لازم است که هرچه زودتر برای اخذ مجوز چاپخانه خود اقدام کنید. ما در این مقاله شما را با آنچه را که باید درباره نحوه دریافت مجوز چاپخانه و انتقال آن به فرد دیگری بدانید؛ آگاه کرده و اطلاعات لازم در این خصوص را به شما ارائه خواهیم کرد.
نحوه دریافت اخذ مجوز چاپخانه
برای تاسیس یک چاپخانه و دریافت مجوز لازم برای فعالیت در آن مستلزم توجه به نکاتی است که هریک از افراد متقاضی باید از آن برخوردار باشند. این نکات شامل هر یک از موارد مطرح شده در زیر است :
برخورداری از علاقه، انگیزه و پشتکار کافی :
در بدو ورود به هر حرفه ای و فعالیت در آن باید افراد به این نکته مهم توجه شود که اگر از علاقه، استعداد و پشتکار کافی برای آن حرفه برخوردار نباشند در همان آغاز کار خسته شده و آن کار را رها خواهند کرد. مدیران چاپخانه نیز باید در کار چاپ نسبت به آن علاقه، استعداد و پشتکار داشته باشند و از فعالیت در این حوزه لذت ببرند. مدیران باید در انجام امور چاپ توانا باشند و از دانش کافی برای چاپ برخوردار باشند، همچنین ضمن صبوری در برخورد با مشتریان و پشتکار می توانند راندمان کار خود را ارتقا داده و از ورشکستگی چاپخانه جلوگیری کنند.
آشنایی با دانش و فن ویراستاری :
هنر ویراستاری یکی از مواردی است که در چاپخانهها باید مورد توجه کارکنان چاپخانه قرار گیرد. ویراستاری عملی است که پس از نگارش یک مطلب توسط نویسنده برای اصلاح و ویرایش آن باید انجام گیرد. هر روز تعداد زیادی از مشتریان به منظور ویرایش مطالب و نوشتارهای خود به چاپخانه مراجعه می کنند و می خواهند مطالبشان از جهات گوناگون محتوا، زبان، رعایت علائم نگارشی، رعایت نکات دستوری، دقت، نظم، آراستگی و املائی و نگارشی بازبینی شود.
آشنایی با انواع چاپ های گوناگون :
امروزه با پیشرفت دانش و تکنولوژی در عرصه چاپ نیز شاهد انواع چاپ های دیجیتال و افست هستیم. مدیران یک چاپخانه باید به خوبی به مزایا و معایب هر یک از این نوع چاپ ها شناخت کافی داشته باشند تا با توجه به مهارت خود تشخیص دهند در هر سطحی از چه نوع چاپی استفاده نماید.
استخدام کارکنان و تشکیل یک تیم حرفه ای :
مدیر یک چاپخانه ممکن است خود مستقیما در کار چاپ فعالیت نداشته باشد و به انجام امور اداری لازم برای ادامه فعالیت چاپخانه بپردازد. در چنین شرایطی مدیران با تشکیل یک تیم حرفه ای، خلاق و کاربلد تمامی امور و عملیات چاپ، طراحی و صحافی را به کارمندان خود سپرده و آنان با توجه به علاقه، مهارت و پشتکار خود کارها را به بهترین شکل ممکن به اتمام می رسانند.
توانایی خرید امکانات و تجهیزات مناسب برای چاپ :
هر چاپخانه ای بدون شک نیاز به تهیه و خرید تجهیزات و امکانات با کیفیتی برای انجام انواع چاپ و ویراستاری دارد.
دریافت جواز فعالیت و کار چاپ :
قبل از هرگونه اقدامی برای تاسیس یک چاپخانه یا لیتوگرافی لازم است که فرد برای اخذ مجوز چاپخانه از وزارت اقدام کرده و امکانات مورد نیاز برای چنین کاری را فراهم کند.
مراحل اخذ مجوز چاپخانه
متقاضیان باید پس از تایید و اخذ مجوز چاپخانه خود توسط وزارت ارشاد، به مجمع امور صنفی شهر خود مراجعه کرده و برای دریافت پروانه کسب خود اقدام کنند. اگر بخواهیم در این قسمت خیلی خلاصه به مراحل گرفتن مجوز چاپخانه توسط متقاضی اشاره کنیم، باید بگوییم پس از تایید صلاحیت فرد توسط سازمان ارشاد و پر کردن فرم تقاضانامه و ارائه مدارک مورد نیاز برای اخذ مجوز چاپخانه باید هر یک از مراحل گردش کاری زیر در سازمان ارشاد طی شود:ارسال فرم استعلام حراست به منظور تایید صلاحیت فرد و مکان
تشکیل و ارسال پرونده فرد متقاضی به اداره شهرستان
بررسی پرونده فرد متقاضی در اداره کل وزارت ارشاد
صدور جواز یا پروانه فعالیت در صنعت چاپ
ارسال پروانه و مجوز چاپ فرد متقاضی به مجمع امور صنفی شهر مورد نظر
شرایط گرفتن مجوز چاپخانه
به طور کلی می توان گفت که متقاضی برای اخذ مجوز چاپخانه خود باید از شرایطی به شرح زیر برخوردار باشد؛ چرا که مجوز چاپ برای تاسیس یک چاپخانه از ضروریات آن محسوب می شود:داشتن تابعیت کشور ایران
عدم هرگونه حجر، ورشکستگی به تقصیر و تقلب
عدم سوء پیشینه و اشتهار به فساد اخلاقی توسط اداره کار و امور اجتماعی
داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم
داشتن حداقل 10 سال سابقه کاری در امور فنی چاپ به استناد سوابق بیمه
داشتن حداقل ۵ سال سابقه کاری در امور لیتوگرافی و کار چاپ سیلک
داشتن صلاحیت تحصیلی دانشگاهی در هر یک از رشتههاى مربوط به چاپ
آگاهی کامل نسبت به امور چاپ و لیتوگرافی با تشخیص وزارت
نداشتن هرگونه سابقه کیفری منجر به سلب حقوق اجتماعی
عدم سابقه عضویت در گروه های فراماسونری و یا و سازمان های مبتنی بر نفی ادیان الهی
عدم سابقه عضویت و فعالیت در گروه ها و سازمان های مرتد، محارب و غیر قانونی
داشتن مکانی مناسب برای چاپخانه با حداﻗﻞ اﻣﻜﺎﻧﺎت ﺳﺨﺖ اﻓﺰاری ﻣﻮرد ﻧﻴﺎز
نکته : چنانچه فرد متقاضی از شرایط تحصیلی لازم برای اخذ مجوز چاپخانه برخوردار نباشد ولی توانایی و مهارت لازم را برای چنین کاری داشته باشد، در چنین شرایطی سایر مدارک و سوابق کاری او توسط شورایی متشکل از مدیرکل چاپ و نشر و 2 نفر کارشناس با سابقه در صنعت چاپ، بررسی خواهد شد.
مدارک لازم برای اخذ مجوز چاپخانه
در صورتی که فرد از تمامی شرایط لازم برای اخذ مجوز چاپخانه برخوردار باشد و وزارتخانه نیز صلاحیت او را برای فعالیت در این حوزه تشخیص دهد؛ بنابراین لازم است که او مدارک مورد نیاز برای ثبت و اخذ مجوز چاپخانه خود را به سازمان مربوطه تحویل دهد. این مدارک شامل :- فرم پر شده تقاضانامه برای اخذ مجوز چاپخانه
-اصل و 2 نسخه کپی از سوابق تحصیلی، فنی و بیمه ای خود
- فرم تکمیل شده استعلام حراست
- اصل و کپی گواهی عدم هرگونه سوء پیشینه
- اصل و کپی سند مالکیت و یا اجاره نامه مکان
- گواهی تایید استحکام و ایمنی بنا توسط اداره کار
- گواهی تایید کاربری تجاری مکان توسط شهرداری
- تایید نامه رعایت موارد بهداشتی توسط شبکه بهداشت
- گواهی تایید صلاحیت فردی توسط پلیس نظارت بر اماکن
- اصل و 2 نسخه کپی از تصویر تمام صفحات شناسنامه
- اصل و 2 نسخه کپی از تصویر کارت ملی
- اصل و 2 نسخه کپی از تصویر کارت پایان خدمت یا معافیت فرد
- هشت قطعه عکس پرسنلی ۳*۴
شرایط انتقال مجوز چاپخانه
برای انتقال یا واگذاری پروانه کسب چاپخانه به فرد دیگری باید فرد دارنده درخواست کتبی خود را به انجمن صنفی شهر خود ارائه داده و اتحادیه با رعایت قوانین، صلاحیت فرد معرفی شده را تشخیص داده و سپس برای صدور مجوز چاپخانه فرد دارنده پروانه را باطل و به نام فرد معرفی شده پروانه کسب جدیدی صرفا با ارائه مدارک تعیین شده در ماده 3 آیین نامه اجرایی تبصره 1 ماده 12 قانون نظام صنفی و در همان ردیف عضویت و برای همان مکان، پلاک و رسته فعالیت پروانه کسب قبلی اقدام خواهد کرد.
پس از انتقال و واگذاری پروانه کسب به فرد معرفی شده، او موظف خواهد بود تا ظرف مدت حداکثر 3 ماه، کلیه مدارک مورد نیاز را به اتحادیه صنفی شهر خود جهت صدور پروانه کسب جدید ارائه دهد و در صورت گذشتن از تاریخ انقضای مهلت مقرر، پروانه کسب فرد معرفی شده موصوف از درجه اعتبار ساقط و غیر قابل واگذاری است و با او مانند دیگر متقاضیان اخذ مجوز چاپخانه رفتار خواهد شد. واگذار کننده پروانه باید متعهد شود تا حداقل به مدت 5 سال تمام از زمان تنظیم سند انتقال پروانه به فرد معرفی شده هیچگونه درخواستی برای صدور پروانه در همان حوزه شغلی خود را نداشته باشد و همچنین معرفی شونده نیز پس از دریافت پروانه کسب جدید حداقل تا تاریخ 2 سال بعد از واگذاری نمی تواند امتیاز خود را به فرد دیگری انتقال دهد.
سامانه ثبت نام مجوز چاپخانه
بر اساس اطلاعات موجود در سایت رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تازگی سایتی را برای ثبت درخواست اخذ مجوز چاپخانه و یا انتقال آن توسط افراد حقیقی، حقوقی، شرکت ها و سازمان ها به آدرس راه اندازی کرده اند که متقاضیان می توانند جهت ثبت نام اطلاعات چاپخانه خود و شخصی خود را در آن ثبت کرده و پس از تایید وزارت به درخواست شما پاسخ داده خواهد شد.
شرایط گرفتن مجوز چاپخانه در اصفهان
با توجه به آنچه که در این مقاله ذکر شد اگر شما قصد تاسیس و راه اندازی چاپخانه ای را در شهر اصفهان دارید؛ بهتر است که هر چه زودتر در صورت داشتن صلاحیت و شرایط لازم مطابق با آنچه که گفته شد مدارک مورد نیاز را تهیه کرده و درخواست خود را در سایت مورد نظر وزارت ارشاد اسلامی ثبت کنید تا پس از تایید مراجع ذیصلاح بتوانید پروانه کسب خود را از مجمع امور صنفی چاپ اصفهان دریافت کنید.
دیدگاه خود را بنویسید