چاپ افست
بهصورت کلی چاپ افست به یک سیستم چاپ غیرمستقیم گفته میشود که امروزه بهصورت گسترده مورد استفاده قرار میگیرد. تاریخچه اختراع چاپ به زمانهای خیلی گذشته و به قرنهای قبل از گوتنبرگ برمیگردد، آشوریان چندین هزار سال قبل از میلاد به وسیله خشت هایی از گل رس چاپ انجام میدادند. اگر از زمان آشوریان به سمت حال حرکت کنیم، میبینیم که بعدها چاپ به وسیله سنگ های زولن هوفن رواج پیدا می کند که همین باعث معروف شدن چاپ به روش سنگی می شود.
اختراع چاپ افست
با گذشت زمان این روش چاپ رفته رفته پیشرفته تر می شود تا این که نوبت به اختراع دستگاه چاپ سیلندری می رسد. این دستگاه جدید نیاز به سه اپراتور همزمان داشت، یک نفر باید چرخ اصلی را می گرداند، نفر دوم وظیفه تغذیه کاغذ و سومین نفر گرفتن کاغذ را بر عهده داشت، که این دستگاه چاپ از فرم های سنگی تخت سنگین وزن استفاده می کرد و همین امر موجب شد که چاپ برجسته بصورت غیر مستقیم شکل بگیرد. اختراع چاپ افست را به دو مخترع، یکی امریکایی به نام ایرا و روبل و دیگری آلمانی مقیم آمریکا به نام گاسیارها من نسبت می دهند. هر دو مخترع در حدود سال های ۱۹۰۴ میلادی، این ایده را که می توان با فرم های لیتوگرافی چاپ غیرمستقیم انجام داد، بررسی و آزمایش می کردند. این گونه بود که چاپ افست بوجود آمد که واژه افست نیز برگرفته از همین روش و به معنای غیرمستقیم و متعال می باشد.
عملکرد چاپ افست
انتقال اطلاعات در چاپ افست به صورت غیر مستقیم شکل می گیرد به این ترتیب که اطلاعات پیش از این که روی کاغذ یا سطح مورد نظر چاپ شوند، ابتدا بر روی یک سیلندر انتقال یافته و سپس به واسطه سیلندر بر سطح مورد نظر چاپ می شوند. در این سیستم برای چاپ رنگ ها، رنگ های مختلف را به صورت جداگانه بر روی کاغذ چاپ می کنند. از این نوع چاپ برای تولید انواع بروشورها، پوسترهای تبلیغاتی، کارت ویزیت ها و کاتالوگ های مختلف با کیفیت بالا استفاده می شود.
مراحل چاپ افست
در هر نوع چاپ، مرحله اول را طراحی تشکیل می دهد، طراحی قبل از چاپ بر خلاف چیزی که متداول شده، کاری بسیار حساس و تخصصی است و باید این کار را به افراد آموزش دیده در این حوزه محول کرد. مرحله دوم این چاپ لیتوگرافی می باشد، در این مرحله، طرحی که در قسمت اول طراحی شده به لیتوگرافی برده می شود و از طرح نهایی و خروجی فیلم گرفته می شود که اغلب ۴ فیلم به دلیل استفاده از ۴ رنگ باید در این مرحله تهیه شود. پس از آماده سازی این فیلم ها که متناسب با رنگ تهیه شده اند، هر رنگ بصورت مجزا بر روی زینک می افتد. زینک صفحه ای فلزی است که طرح مورد نظر به روی آن نقش می بندد.
در مرحله سوم که آخرین مرحله در چاپ افست می باشد، ماشین چاپ، مرکب را یک نواخت کرده و در نهایت به زینک می رساند و به دنبال آن نقش زینک در نهایت به روی کاغذ افتاده و چاپ می شود.
سفارش چاپ افست
همانگونه که شرح داده شد چاپ افست یکی از مرسومترین روش های حال حاضر می باشد و از این روش چاپ برای تیراژهای بالا و هر چیزی که قرار باشد بر روی کاغذ چاپ شود استفاده می کنند. مجموعه تبلیغاتی مدیران با استفاده از دستگاه های پیشرفته این چاپ آماده ثبت سفارش های شما عزیزان می باشد. با سفارش چاپ افست در این مجموعه میتوانید تبلیغات مؤثرتری از کارت ویزیتها گرفته تا چاپ و صحافی کتاب و بروشور و ... در حرفه خود داشته باشید.